IPL ontharen

Serenite huidverzorgingsstudio

SERENITE HUIDVERZORGINGSSTUDIO AMERSFOORT

IPL ONtHAREN

Intense Pulse Light ontharen(IPL) is een veilig en doeltreffend ontharingssysteem, waarin de voordelen van een laser en intense pulslicht worden gecombineerd. IPL is gebaseerd op de modernste technologie en maakt het mogelijk om overtollige of ongewenste haargroei veilig en effectief te verwijderen. Bijzonder effectief zelfs, de haargroei kan op elk deel van het lichaam nagenoeg voorgoed worden verwijderd. IPL is geschikt voor bijna alle huidskleuren en huidtypes op gepigmenteerde haren.

HET PRINCIPE VAN IPL ONTHAREN 

In het merg van ieder haartje bevindt zich het natuurlijke pigment melanine. D e behandelkop geeft lichtbundels af in de vorm van lichtflitsen. Het licht wordt geabsorbeerd door de melanine. Deze absorptie gaat gepaard met een warmte-ontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. De temperatuur komt boven de 70 graden celcius uit,wat tot het gewenst resultaat leidt; het haarzakje sterft af en kan dus geen nieuwe haar meer produceren.

ZORGVULDIGE Voorbereiding
Samen met de cliènt vullen we een intakeformulier in. Hierin staan vragen omtrent (licht)gevoeligheid en eventuele medicatie die u gebruikt. Voor zover mogelijk wordt er een behandelplan opgesteld waarin duidelijk wordt welk resultaat verwacht mag worden. Aangezien wij op een menselijk lichaam werken, is het onmogelijk om met het behandelplan een exacte tijdsindicatie aan te geven. Bovendien is het aantal behandelingen afhankelijk van de dichtheid van de haargroei en de plaats van het te behandelen gebied. Voor een blijvend goed resultaat (er zullen altijd ongepigmenteerde haren blijven, die niet verwijderd kunnen worden) zijn minimaal 8 behandelingen nodig. Uiteraard bepaald u zelf wanneer u de behandelingen voldoende vindt. Tijdens de behandelperiode mag u niet epileren en harsen. 3 à 4 weken voor de behandeling mag u de huid (het te behandelen gebied) niet bloodstellen aan de zon of beschermen met SPF30 of hoger.

Zo werkt een IPL-behandeling

Het huidgedeelte wordt belicht, waarbij telkens een korte lichtflits wordt gegeven. Na de behandeling is het verschil niet meteen zichtbaar, maar na 2 à 3 weken zal een gedeelte van de behandelde haren verwijderd zijn. De behandeling is niet geheel pijnloos: de meeste mensen ervaren een licht tintelend gevoel. Dit is afhankelijk van het behandelgebied en pijngrens. Sommige behandelgebieden kunnen licht opzwellen of enigszins rood worden, maar dit is over het algemeen binnen enkele uren verdwenen.

Voor aanvullende informatie kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Wil jij weten of definitief ontharen geschikt is voor jou? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult. Het is mogelijk om via uw zorgverzekeraar de kosten van de behandeling in het gezicht vergoed te krijgen. Uw zorgverzekering kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding u heeft. De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk gezichtsontharing. Informeer bij uw eigen zorgverzekering voor vergoeding van permanente ontharing in het gezicht of neem voor meer informatie contact met ons op.

Wij zijn aangesloten bij de meeste zorgverzekeraars.

Ontharen IPL Amersfoort

Huidverzorgingsstudio

SERENITE

Bel ons op 033 45 55 226

of een mail info@serenite.nl

 

BOEK EEN AFSPRAAK

 

Nieuwsbrief

Blijf op
de hoogte